Maarn

Dit gedenkteken bevat de naam van Cornelis P. A. Fraij. Het werd onthuld op 16 november 1948 op de perrongevel van het stationsgebouw. De plaquette hangt daar nog steeds, hoewel het gebouw niet meer als station in gebruik is. (Het huidige station ligt nu enkele honderden meters oostwaarts)

3 gedachtes over “Maarn

 1. Bovengenoemd verhaal wijkt af van zijn overlijdensverklaring in 1947 van de gemeente Maarn, waarin staat dat Cornelis Pieter Antonie Fraij op het stoomschip Cap Arcone is overleden op 30 april 1945.
  De overlijdensverklaring is natuurlijk een officieel document.
  Wat in dat document staat wordt algemeen aangenomen als waarheid.
  Graag uw reactie.

  Rudolf Visser, Hazerswoude-Rijndijk.

  1. Geachte heer Visser,
   Dank voor uw reactie. De bovenvermelde gegevens over Neustadt / Neuengamme heb ik gevonden in het dossier over oorlogsslachtoffers van NS uit de naoorlogse jaren. Ik heb uw gegevens daar aan toegevoegd. Mogelijk bevatten beide verhalen een kern van waarheid of puzzelstukjes voor een nadere reconstructie van de lotgevallen van Cornelis Fraij.

 2. Volgens een bericht in De Koppeling van 7 oktober 1966 werd Cornelis P.A. Fraij in 1966 geïdentificeerd als een van de slachtoffers in de massagraven te Haffkrug, Sandbostel, Dachau-Leitenberg en Leonberg. Deze slachtoffers zouden afkomstig zijn uit de concentratiekampen van Neuengamme, Natzweiler en Dachau. Op 27 sept. 1966 werd Cornelis Fraij herbegraven op de Centrale Begraafplaats van de Oorlogsgravenstichting te Loenen op de Veluwe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s