Utrecht HGB III

Dit gedenkteken bevat de namen van H. J. van Aalderen, J. Ascherl, K. Bartmann, P. Beer, V.F.J. Bosch, Elisabeth R. Bosma, W.A. Breukelman, H. Clerx, N. van Dam, H. Eding, Judith Engelsman, J.H.P. Hendriks, W.G. Joustra, J.A. Klein, J. Kok, H.T.A. Ketelaar, Wilhelmina A.M. Kraaymaat, H.P. Meijer, S. Noach, Hendrika M. van Piggelen, A. Pouw, J.M.I. Reitsma, W. Simon Thomas, Flora S. Snatager, J. Stenger, Johanna R.F. Stern, H.W. Tekelenburg, F. van Terwisga, O.R. Thomsen, F. van der Veen, P. Vink en J. Vlaanderen. Het werd onthuld op 17 september 1948 bij de ingang van het 3e Administratiegebouw van de NS (HGB III, tegenwoordig gebouw “De Inktpot” van ProRail) aan het Moreelsepark te Utrecht. Tegenwoordig hangt het in het trappenhuis van het HGB/De Inktpot.

Van Judith Engelsman is geen biografie en/of foto in “Spoor- en Tramwegen” aangetroffen.

Judith Engelsman werd geboren op 24 dec. 1921 en trad op 29 april 1940 als kantoorbediende bij NS in dienst. Op 18 mei 1943 werd ze als Joods burger naar het concentratiekamp Sobibor afgevoerd. Sindsdien is niets meer van haar vernomen.

4 gedachtes over “Utrecht HGB III

  1. Mijn vader, O.R. Thomsen, is niet gefusilleerd, maar toen hij als BS-er als gids en tolk meeging met de Canadezen raakte hij bij de gevechten betrokken en is gesneuveld. Als u meer zou willen weten kunt u mij een e-mail sturen. Ik ben na 70 jaar nu goed op de hoogte!

  2. Mijn oudtante Hendrika Maria van Piggelen is niet overleden in concentratiekamp Mauthausen, maar in Duitsland in de gevangenis te Bautzen (op 10 maart 1945).

Plaats een reactie