Rotterdam

Dit gedenkteken bevat de namen van C.G. Aarts, P. van As, E. Bannet, M. Beije, A.J. de Boer, R.J.A. Bol, H. de Hartog, W.A. Hill, A.J. Hilligehekken, S. van der Horst, J.D. Jansen, P. de Jong, E. van der Klein, H. de Koning, G. van der Kuil, C.A. Lagerwey, J. Maarleveld, M. Nout, J. Polak, L. Polak, W.A. Schnitfink, I. Sies, S. Stoker, B. Stranders, C.J. van Trijffel, J.H.M. Veenhuijs, P. Versteeg, M.A.A. Vol, J. Wolfard en M. Zegers. Het werd onthuld op 23 september 1948 in de vestibule van station Rotterdam DP. In 1957 werd de plaquette in de hal van het nieuwe station Rotterdam CS gehangen. Tegenwoordig heeft het gedenkteken een prominente plaats bij de liftschacht  in de hal van het nieuwe station Rotterdam Centraal.

Rotterdam
Gedenkteken Rotterdam CS, met de namen C.G. Aarts, P. van As, E. Bannet, M. Beije, A.J. de Boer, R.J.A. Bol, H. de Hartog, W.A. Hill, A.J. Hilligehekken, S. van der Horst, J.D. Jansen, P. de Jong, E. van der Klein, H. de Koning, G. van der Kuil, C.A. Lagerwey, J. Maarleveld, M. Nout, J. Polak, L. Polak, W.A. Schnitfink, I. Sies, S. Stoker, B. Stranders, C.J. van Trijffel, J.H.M. Veenhuijs, P. Versteeg, M.A.A. Vol, J. Wolfard en M. Zegers.
1_Rotterdam_P1100065
Gedenkteken Rotterdam Centraal, 2014.

 

3 gedachtes over “Rotterdam

 1. wat mooi dat er info is over de heer jan maarleveld
  de heer jan maarleveld was de oudste broer van mijn opa zijn 1e vrouw
  fijn dat ik nu ook foto van hem heb
  met v.r groetjes robert de kramer

  1. Jan Maarleveld, zijn vrouw en 4 dochtertjes kwamen om. Uit een eerdere relatie had hij een dochter, zodoende is hij de opa van mijn vrouw Ellie, die heel erg blij is met zijn foto.

   Groetjes, Louis Goosens

 2. Het monument is in het nieuwe Centraal Station door mijn moeder en mijn zoon onthuld. Wij zijn er ieder jaar met dodenherdenking. Hulde aan de NS die daar ieder jaar aandacht aan schenken en de doden eervol herdenken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s