Tilburg werkplaats

Dit gedenkteken bevat de namen van C. J. N. A. Bodden, A. P. Broos, H. A. Buster, H. de Jongh, S. Mozes en G. G. Rijkers. Het werd onthuld op 9 september 1948 in het plantsoen bij de ingang van de werkplaats. Tegenwoordig (2019) hangt de plaquette bij de entree van de LocHal (Bibliotheek Midden-Brabant in de voormalige werkplaats).

3 gedachtes over “Tilburg werkplaats

    1. De koperen herinnering Plaquette met de namen vd WOII gevallenen is in het bezit van de Gemeente Tilburg, en zal een nieuwe bestemming moeten krijgen nu de Hoofdwerkplaats van NS is verkocht aan de Gemeente Tilburg. Op de oude plaats van het monument bij de portiersloge loopt nu een nieuwe weg de Burg. Brokxlaan. Op Facebook is de Groep -NS Hoofdwerkplaats Tilburg- bezig om in overleg met de wethouder Spoorzone013 Berend de Vries en Architecten in gesprek om een mooie nieuwe bestemming te vinden in de Spoorzone. mvr gr @janwouters

  1. Na 3 jaar! overleg (aandringen) met de gemeente Tilburg, wethouder013 spoorzone, ambtenaren013, NS afdelingen, NedTrain, LocHal architekten, de Bieb MiddenBrabant is het gelukt (Oud NS Medewerkers Hoofd Werkplaats Tilburg, verenigd op Facebook 500 leden) om de plaquette een waardige plaats te geven in de iconische #LocHal in de spoorzone van Tilburg. Op 1 maart 2019 is de her-onthulling geweest door familieleden van de slachtoffers, wethouder Berend de Vries in aanwezigheid van vele oud NS Hoofd Werkplaats medewerkers.
    De Plaquette hangt nabij de ingang aan de kant van het hoofdspoor van de #LocHal.

    Beheerder Facebook groep – NS Hoofdwerkplaats Tilburg –
    Jan Wouters ( 40 jaar NS, 1970 Elektro monteur Locomotieven -> 2009 Hoofd Opleidingen NS NedTrain)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s